BAKIN TRIK za brže i ukusnije pečeno povrće u rerni: VITAMINSKI ZALOGAJI o kojima ste oduvek maštali
03.12.2022.
08:37
Komentari (0)
U nastavku vam donosimo genijalan trik koji će vam olakšati posao kod pečenja povrća u rerni
Stručnjaci su otkili trik koji će znatno skratiti vreme pripreme pečenog povrća, a ukus će biti još lepši.
- Stavite praznu tepsiju u kojoj želite da pripremite prilog pečenog povrća, u rernu dok se ona ne zagreje.
- Prethodno zagrevanje tepsije smanjiće vreme pečenja jer će se namirnice brže termički obraditi pri dodiru s vrućom tepsijom.
- Takođe, ovaj način smanjiće i potrebu prevrtanja povrća pa ćete, manje otvarajući vrata rerne i time toplotu dodatno širiti po kuhinji.
PLETENA POGAČA SA MLEKOM: Savršen recept za iskusne domaćice po bakinom receptu (VIDEO)
PLETENA POGAČA SA MLEKOM: Savršen recept za iskusne domaćice po bakinom receptu (VIDEO)
NAJLEPŠA KREM ČORBA OD KARFIOLA: Smanjuje upale, čuva zdravlje krvnih sudova, a jednostavno se priprema (RECEPT)
NAJLEPŠA KREM ČORBA OD KARFIOLA: Smanjuje upale, čuva zdravlje krvnih sudova, a jednostavno se priprema (RECEPT)
Potrebno je:
- 2 krompira
- 2 paprike
- 1 glavica crnog luka (može praziluk)
- 1/2 tikvice
- 2 šargarepe
- začin, so i ulje
- 4 čena belog luka
- 2-3 lovorova lista
- peršunov i celerov list
Potrebno je:
Na ulju ispržiti krupno sečen crni luk, dodati na kocke isečenu papriku i krupnije sečenu šargarepu, pa kad se malo izdinsta dodati tikvice.
Ubaciti peršunov i celerov list. Prebaciti u đuveč i peći na 220 stepeni poklopljeno oko 30 minuta. Obrok pun vitamina.