БАКИН ТРИК за брже и укусније печено поврће у рерни: ВИТАМИНСКИ ЗАЛОГАЈИ о којима сте одувек маштали
03.12.2022.
08:37
Коментари (0)
У наставку вам доносимо генијалан трик који ће вам олакшати посао код печења поврћа у рерни
Стручњаци су откили трик који ће знатно скратити време припреме печеног поврћа, а укус ће бити још лепши.
- Ставите празну тепсију у којој желите да припремите прилог печеног поврћа, у рерну док се она не загреје.
- Претходно загревање тепсије смањиће време печења јер ће се намирнице брже термички обрадити при додиру с врућом тепсијом.
- Такође, овај начин смањиће и потребу превртања поврћа па ћете, мање отварајући врата рерне и тиме топлоту додатно ширити по кухињи.
ПЛЕТЕНА ПОГАЧА СА МЛЕКОМ: Савршен рецепт за искусне домаћице по бакином рецепту (ВИДЕО)
ПЛЕТЕНА ПОГАЧА СА МЛЕКОМ: Савршен рецепт за искусне домаћице по бакином рецепту (ВИДЕО)
НАЈЛЕПША КРЕМ ЧОРБА ОД КАРФИОЛА: Смањује упале, чува здравље крвних судова, а једноставно се припрема (РЕЦЕПТ)
НАЈЛЕПША КРЕМ ЧОРБА ОД КАРФИОЛА: Смањује упале, чува здравље крвних судова, а једноставно се припрема (РЕЦЕПТ)
Потребно је:
- 2 кромпира
- 2 паприке
- 1 главица црног лука (може празилук)
- 1/2 тиквице
- 2 шаргарепе
- зачин, со и уље
- 4 чена белог лука
- 2-3 ловорова листа
- першунов и целеров лист
Потребно је:
На уљу испржити крупно сечен црни лук, додати на коцке исечену паприку и крупније сечену шаргарепу, па кад се мало издинста додати тиквице.
Убацити першунов и целеров лист. Пребацити у ђувеч и пећи на 220 степени поклопљено око 30 минута. Оброк пун витамина.