CARSKA PITA SA KUPUSOM I MESOM: Toliko je ukusna da ćete UŽIVATI u svakom zalogaju (RECEPT)
Kiseli kupus je savršena zimska namirnica. Postoji mnogo kombinacija i načina na koji se može pripremati. Najpopularniji je u sarmi ili sa suvim mesom. Iako ga svi pripremamo uglavnom u takvim jelima, evo predloga kako da unesete promene u svoj jelovnik
Napravite pitu sa kiselim kupusom i mlevenim mesom - veoma interesantna kombinacija! Jako brzo i lako se priprema sa gotovim korama, a tako je divna i ukusna da ćete uživati u svakom zalogaju.
BAKIN RECEPT ZA OMILJENO SRPSKO JELO! Bećar paprikaš sa piletinom, kašika zdravlja na kojoj su generacije odrastale
Napravite ČOKOLADNU TORTU po BAKINOM receptu: Potrebno vam je par sastojaka, priprema se BRZO i lako (VIDEO)
Potrebno je:
- tanke gotove kore
- 1 manja glavica kiselog kupusa
- 300 gr mlevenog mesamalo crvene ml. paprike
- mleveni biber
- ulje
Priprema:
1 manju glavicu kiselog kupusa, iseći na rezance, što sitnije. Upržiti u ulju, pa dodati 300 gr mlevenog mesa, pa zajedno pržiti oko 20 minuta.
Dodati malo crvene mlevene paprike i bibera i skloniti sa šporeta. Koru prvu raširiti na sto pa je premazati uljem, dodati drugu preko nje.
Rasporediti nekoliko kašika kupusa i mesa, saviti stranice i uviti u rolat.
Ređati u podmazan pleh. Sve do utroška materijala. Iseći malo nožem na rolate pa peći na 200 stepeni C oko 35-40 minuta.