PUDING, ČOKOLADA, VIŠNJE! Oduševiće vas novi KOLAČ iz BAKINE kuhinje, sadrži sve sastojke koje volimo
Preukusan...
Danas vam iz bakine kuhinje predstavljamo čokoladni kolač za sve ljubitelje voća, pudinga i čokolade.
ČISTI ZUBE, DESNI I KOŽU, UKLANJA ZADAH! Ova biljka SMATRA se NAJZDRAVIJOM, totalno detoksikuje organizam
DIJETA ZA DIJABETIČARE: Nekoliko smernica koje PO SAVETU LEKARA brzo vode do REGULACIJE telesne TEŽINE
Fil:
- 1 /2 l punomasnog mleka
- 2 pudinga vanila
- 1 vanilin šećer po želji
- 100 g šećera
- 50 g maslaca
- 50 ml slatke pavlake
Biskvit: 100 g maslaca sobne temperature 50 g šećera u prahu 3 kom jaja 150 g brašna 1/2 g praška za pecivo - za tamni deo još potrebno, 1 kašika kvalitetnog kakaa 1 kašika kisele pavlake 300 gr višanja iz zamrzivača.
Potreban vam je pleh dimenzija 30x25 cm.
Priprema, prvo pripremiti fil:
Skuvati puding u mleku dodati šećer po želji. Ovu smesu zakuvati u krem u ostatku mleka koje smo zagrejali (vrućim mlekom prekriti površinu krema prozirnom folijom i ostaviti na hlađenje.
Dok se fil hladi pripremiti biskvit:
Maslac i šećer u prahu izmešati mikseromi dodavati jedno po jedno jaje (svako sledeće dodajemo tek kad smo dobro umutili prethodno) zatim dodati i prosejano brašno i prašak za pecivo. Podeliti smesu na 2 jednaka dela i u jedan dodati i 1 kašiku kakaa i 1 kaš. kisele pavlake.
U pleh koji obložite pek papirom prvo pažljivo rasporedimo žuti deo i poravnamo, a zatim preko pažljivo prvo manjom kašičicom rasporedimo tamni deo preko, što ravnomernije, preko poređati višnje.
Peći na 180 stepeni C oko 40 min.
Nastavak fila: U mlak fil dodati izmiksano 50 g maslaca, a zatim u potpuno ohlađen dodati i 50ml umućene slatke pavlake
Preko ravnomerno rasporediti fil od pudinga i poravnati. Odozgo može prelivena ili izrendana čokolada.
Služiti ohlađen.