INFUZIJA za zaštitu od PREHLADE i GRIPA! napravite sami brz i zdrav napitak i ZAŠTITITE IMUNITET
Medenu infuziju možete uzimati na kašiku kad god osećate da vas pecka u grlu ili počinje da vas tera na kašalj, ali je možete uzimati i preventivno.
Kombinacija belog luka, đumbira i meda već odavno se koristi u narodnoj medicini kao prirodna pomoć kod infekcija respiratornog sistema.
Zahvaljujući finoj slatkoći i gustoći meda, više ćete uživati u samom ukusu ove zdrave mešavine nego kada biste uzimali, recimo, tinkturu, mada je i ona vrlo delotvorna.
10 KILOGRAMA MANJE za samo MESEC DANA - Ovo je stroga dijeta Nataše Bekvalac
GOCA TRŽAN IDE NA LIPOSUKCIJU STOMAKA? Pevačica progovorila o estetskim operacijama
Medenu infuziju možete uzimati na kašiku kad god osećate da vas pecka u grlu ili počinje da vas tera na kašalj, ali je možete uzimati i preventivno.
Isto tako, možete je dodavati u topli čaj koji će se vrlo brzo pretvoriti u superzdravi zimski imunonapitak.
Osim što je prirodno slatka, ova mešavina meda i biljaka je ujedno pikantna zahvaljujući đumbiru i pomalo intenzivnog ukusa zahvaljujući belom luku. Njenoj posebnoj aromi, ali i delotrovnim svojstvima, uveliko idoprinose i mediteranski začini, ruzmarin i majčina dušica.
Recept za medenu infuziju
Sastojci:
komadić đumbira (dužine 2,5 cm)
4 manja čena belog luka
po 2 stabljike svežeg ruzmarina i majčine dušice (ako ne nađete, uzmite sušeno bilje)
220 g sirovog meda
Priprema:
Narendani đumbir i beli luk stavite u čistu teglu srednje veličine pa im dodajte grančice ruzmarina i majčine dušice – po potrebi grančice prepolovite kako bi stale u teglu. Zatim prelijte medom, poklopite i ostavite da odstoji nedelju-dve, najbolje negde uz osunčani prozor. Što duže ostavite infuziju da odstoji, to će ukusi i mirisi biti intenzivniji. Svaki dan malo okrenite teglu kako bi med bolje prožeo biljke. Potom procedite i vaša medena infuzija je gotova. Čuvajte je na tamnom mestu dobro poklopljenu. Najbolje je iskoristiti je u roku od godinu dana, piše alternativa za vas.