ИНФУЗИЈА за заштиту од ПРЕХЛАДЕ и ГРИПА! направите сами брз и здрав напитак и ЗАШТИТИТЕ ИМУНИТЕТ
Медену инфузију можете узимати на кашику кад год осећате да вас пецка у грлу или почиње да вас тера на кашаљ, али је можете узимати и превентивно.
Комбинација белог лука, ђумбира и меда већ одавно се користи у народној медицини као природна помоћ код инфекција респираторног система.
Захваљујући финој слаткоћи и густоћи меда, више ћете уживати у самом укусу ове здраве мешавине него када бисте узимали, рецимо, тинктуру, мада је и она врло делотворна.
10 КИЛОГРАМА МАЊЕ за само МЕСЕЦ ДАНА - Ово је строга дијета Наташе Беквалац
ГОЦА ТРЖАН ИДЕ НА ЛИПОСУКЦИЈУ СТОМАКА? Певачица проговорила о естетским операцијама
Медену инфузију можете узимати на кашику кад год осећате да вас пецка у грлу или почиње да вас тера на кашаљ, али је можете узимати и превентивно.
Исто тако, можете је додавати у топли чај који ће се врло брзо претворити у суперздрави зимски имунонапитак.
Осим што је природно слатка, ова мешавина меда и биљака је уједно пикантна захваљујући ђумбиру и помало интензивног укуса захваљујући белом луку. Њеној посебној ароми, али и делотровним својствима, увелико идоприносе и медитерански зачини, рузмарин и мајчина душица.
Рецепт за медену инфузију
Састојци:
комадић ђумбира (дужине 2,5 цм)
4 мања чена белог лука
по 2 стабљике свежег рузмарина и мајчине душице (ако не нађете, узмите сушено биље)
220 г сировог меда
Припрема:
Нарендани ђумбир и бели лук ставите у чисту теглу средње величине па им додајте гранчице рузмарина и мајчине душице – по потреби гранчице преполовите како би стале у теглу. Затим прелијте медом, поклопите и оставите да одстоји недељу-две, најбоље негде уз осунчани прозор. Што дуже оставите инфузију да одстоји, то ће укуси и мириси бити интензивнији. Сваки дан мало окрените теглу како би мед боље прожео биљке. Потом процедите и ваша медена инфузија је готова. Чувајте је на тамном месту добро поклопљену. Најбоље је искористити је у року од годину дана, пише алтернатива за вас.