Čisti KRV, reguliše holesterol i VARENJE: Postoji dosta razloga da jedete KUVANI KUKURUZ ove sezone
Pozitivno deluje na zdravlje organizma.
Sada je prava prilika za kuvanje kukuruza kada su klipovi dovoljno sazreli da budu ukusni. Ukoliko nistre znali kuvani kukuruz ima veoma moćno antioksidativno dejstvo koje se oslobađa kuvanjem, bogat je i vitaminom B1.
PRLJAVA RERNA ĆE BLISTATI ZA PAR SEKUNDI UZ OVAJ TRIK: Potrebna su vam 2 jednostavna sastojka koja svi imate u kući
ORUŽJE MRŠAVIH: Za 90 SEKUNDI ubrzava metabolizam i MRŠAVLJENJE! Jednostavna JUTARNJA RUTINA!
Mišljenje mnogih je da je sirovo povrce zdravije od kuvanog, ali to ne važi za kukuruz. Prilikom termičke obrade kukuruza, kuvanja ili pečenja, dolazi do oslobadanja molekula s antioksidativnom aktivnošću, što povećava njegove zaštitničke moći.
Antioksidansi su molekuli koji pomažu organizmu u odbrani od štetnih slobodnih radikala i tako štite od niza degenerativnih bolesti, poput katarakte, raka, bolesti srca, Alchajmerove bolesti.
Ovo su samo neki od razloga zbog kojih bi trebalo ga jedete češće:
- Kukuruz je odlična prevencija protiv Alchajmerove bolesti
- Efikasan je u borbi protiv viška telesne težine
- Smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti
- Smanjuje apsorpciju holesterola u krvi
- Reguliše dijabetes i hipertenziju
- Jača kosti
- Reguliše proces varenja
- Deluje pozitivno na kožu i vid