Obrok SALATA po RECEPTU GOCE BOŽINOVSKE - Veoma je hranljiva, brzo se priprema i ne goji
Neobičan spoj sastojaka koji stvara jedinstvenu sinfoniju ukusa.
Goca Božinovska pored pevačkog umeća može da se pohvali umećem u kuhinji.
Njena porodica je sve veća, a s obzirom da svi žive pod istim krovom pevačica se trudi da svoje kulinarske sposobnosti iskoristi i svoje najmilije obraduje ukusnim i zdravim obrocima.
Koliko joj to ide od ruke pokazala je u emisiji “Na večeri kod”, gde je pripremala nekoli jela u kojima su njeni gosti uživali. Recept Goce Božinovske za veoma neobičnu salatu naročito je oduševio sve.
Glavni sastojci ove salate bili su celer i jabuke, a celer sadrži supstancu kumarin koja sprečava štetno delovanje slobodnih radikala, a podstiče aktivnost belih krvnih zrnaca važnih za očuvanje odbrambene moći organizma. Celer sadrži supstance zvane ftalidi za koje je dokazano da snižavaju krvni pritisak tako što opuštaju mišiće oko arterija.
Salata od celera i jabuka je jednostavna za pripremu, ukusna je, ali i zdrava. Brzo se priprema, a namirnice potrebne za nju su uvek dostupne na pijacama i marketima, tako da je idealna za sve one koji žele ukusan, a zdrav dodatak glavnom jelu.
Recept Goce Božinovske za salatu od jabuka i celera
Sastojci:
- 4 jabuke
- 1 celer
- šargarepa
- so
- biber
- 2 kašike mlevenih oraha
- 1 kašika iseckanog lista celera
- 2 kašike milerama
- 2 kašike pavlake
- limunov sok
Priprema:
Izrendati jabuke, celer i 2 šargarepe, u njih dodati kašiku seckanog lista celera, mlevene orahe, mileram, pavlaku, so, biber i malo limunovog soka. Sve zajedno dobro izmešati i ostaviti da se hladi.
Servirajte u malim činijama ili poput Goce u polovinama pečenih jabuka i uživajte u ovoj simfoniji ukusa.