Оброк САЛАТА по РЕЦЕПТУ ГОЦЕ БОЖИНОВСКЕ - Веома је хранљива, брзо се припрема и не гоји
Необичан спој састојака који ствара јединствену синфонију укуса.
Гоца Божиновска поред певачког умећа може да се похвали умећем у кухињи.
Њена породица је све већа, а с обзиром да сви живе под истим кровом певачица се труди да своје кулинарске способности искористи и своје најмилије обрадује укусним и здравим оброцима.
Колико јој то иде од руке показала је у емисији “На вечери код”, где је припремала неколи јела у којима су њени гости уживали. Рецепт Гоце Божиновске за веома необичну салату нарочито је одушевио све.
Главни састојци ове салате били су целер и јабуке, а целер садржи супстанцу кумарин која спречава штетно деловање слободних радикала, а подстиче активност белих крвних зрнаца важних за очување одбрамбене моћи организма. Целер садржи супстанце зване фталиди за које је доказано да снижавају крвни притисак тако што опуштају мишиће око артерија.
Салата од целера и јабука је једноставна за припрему, укусна је, али и здрава. Брзо се припрема, а намирнице потребне за њу су увек доступне на пијацама и маркетима, тако да је идеална за све оне који желе укусан, а здрав додатак главном јелу.
Рецепт Гоце Божиновске за салату од јабука и целера
Састојци:
- 4 јабуке
- 1 целер
- шаргарепа
- со
- бибер
- 2 кашике млевених ораха
- 1 кашика исецканог листа целера
- 2 кашике милерама
- 2 кашике павлаке
- лимунов сок
Припрема:
Изрендати јабуке, целер и 2 шаргарепе, у њих додати кашику сецканог листа целера, млевене орахе, милерам, павлаку, со, бибер и мало лимуновог сока. Све заједно добро измешати и оставити да се хлади.
Сервирајте у малим чинијама или попут Гоце у половинама печених јабука и уживајте у овој симфонији укуса.