ODLIČNA ZA MRŠAVLJENJE! Suva ŠLJIVA pomaže da REŠIŠ sve probleme sa PROBAVOM!
Dovoljna je i jedna dnevno!
Šljiva je najstariji narodni lek za regulaciju probave. Prirodni je laksativ, na koji organizam ne postaje rezistentan kao u većini slučajeva kada su drugi proizvodi u pitanju. Zbog sadržaja pektina koji u crevima nabubri, šljiva omekšava stolicu, što je važno kod lečenja hemoroida ili crevnih oboljenja.
IMA LI IŠTA BOLNIJE OD URASLOG NOKTA? Evo kako da ga izlečiš PRIRODNIM putem, uz pomoć OVE smese!
Suve šljive su izuzetno dobre za varenje, ali važan je postupak sušenja. Uvek su bolje one koje imaju košticu i, što je važno, ne treba ih uzimati više od tri do pet dnevno.
Prema rečima naše sagovornice, suve šljive su vrlo bogate vlaknima. Kada se koriste kao rešenje za zatvor, na prazan stomak, a u ostalim slučajevima najdragocjenije su kuvane, kao kompot, i to od tri do pet šljiva dnevno. Imaju mnogo vlakana, a ona kuvanjem još više nabubre. Kuhanjem se gubi i šećer, pa kuhane suve šljive mogu jesti i osobe koje imaju dijabetes tipa 2.
TVRDE STRUČNJACI: Ovu namirnicu bi trebalo OBAVEZNO da jedeš posle TRENINGA! Evo i ZAŠTO!
– Kao u sve voće i povrće tamne boje kao što su i cvekla i grožđe, i šljive su bogate pigmentom antocijanom, koji je odličan u borbi protiv slobodnih radikala. Suhe šljive su dobre i za jačanje kostiju, jer imaju odličan odnos kalcijuma i D-vitamina.
Važno je znati, ističe naša sagovornica, da trudnice ne treba da konzumiraju suve šljive da beba ne bi dobila dijareju. A sportistima je dozvoljena nešto veća dnevna količina, do sedam suhih šljiva dnevno, i to posle treninga, da ne bi došlo do dijareje.
OPREZ! Ukoliko KOMBINUJEŠ ove namirnice, OTROVAĆEŠ se - Često grešimo i jedemo ih U PARU!
Domaće suhe šljive
Operite i očistite šljive. Sušite ih na suncu ili u rerni, uz otvorena vrata, na temperaturi od 40 stepeni Celzijusa. Suva šljiva je odličan lek ako se uzima na prazan želudac ili jedan sat pre jela.