ОДЛИЧНА ЗА МРШАВЉЕЊЕ! Сува ШЉИВА помаже да РЕШИШ све проблеме са ПРОБАВОМ!
Довољна је и једна дневно!
Шљива је најстарији народни лек за регулацију пробаве. Природни је лаксатив, на који организам не постаје резистентан као у већини случајева када су други производи у питању. Због садржаја пектина који у цревима набубри, шљива омекшава столицу, што је важно код лечења хемороида или цревних обољења.
ИМА ЛИ ИШТА БОЛНИЈЕ ОД УРАСЛОГ НОКТА? Ево како да га излечиш ПРИРОДНИМ путем, уз помоћ ОВЕ смесе!
Суве шљиве су изузетно добре за варење, али важан је поступак сушења. Увек су боље оне које имају коштицу и, што је важно, не треба их узимати више од три до пет дневно.
Према речима наше саговорнице, суве шљиве су врло богате влакнима. Када се користе као решење за затвор, на празан стомак, а у осталим случајевима најдрагоцјеније су куване, као компот, и то од три до пет шљива дневно. Имају много влакана, а она кувањем још више набубре. Кухањем се губи и шећер, па кухане суве шљиве могу јести и особе које имају дијабетес типа 2.
ТВРДЕ СТРУЧЊАЦИ: Ову намирницу би требало ОБАВЕЗНО да једеш после ТРЕНИНГА! Ево и ЗАШТО!
– Као у све воће и поврће тамне боје као што су и цвекла и грожђе, и шљиве су богате пигментом антоцијаном, који је одличан у борби против слободних радикала. Сухе шљиве су добре и за јачање костију, јер имају одличан однос калцијума и Д-витамина.
Важно је знати, истиче наша саговорница, да труднице не треба да конзумирају суве шљиве да беба не би добила дијареју. А спортистима је дозвољена нешто већа дневна количина, до седам сухих шљива дневно, и то после тренинга, да не би дошло до дијареје.
ОПРЕЗ! Уколико КОМБИНУЈЕШ ове намирнице, ОТРОВАЋЕШ се - Често грешимо и једемо их У ПАРУ!
Домаће сухе шљиве
Оперите и очистите шљиве. Сушите их на сунцу или у рерни, уз отворена врата, на температури од 40 степени Целзијуса. Сува шљива је одличан лек ако се узима на празан желудац или један сат пре јела.