ČIST OTROV! Ove delove PILETINE nikako nemojte jesti, sadrže mnogo BAKTERIJA I PARAZITA!
Studija otkriva koji deo pileta je najštetniji po zdravlje.
Piletina je u Srbiji, pored svinjetine, najpopularnija vrsta mesa. Jedan od razloga je dostupnost, blag ukus bez jakog mirisa, ali i cena koja je pristupačnija od, na primer, junetine, teletine ili svinjetine.
Bonus je što je ovo meso bogato raznim hranljivim materijama, korisnim za zravlje organizma.
Stručnjak otkriva: Evo šta je NEOPHODNO da biste bili ZDRAVI i u kojoj hrani se nalazi
Popularna glumica BIVŠE JUGE doživela TEŠKU SAOBRAĆAJKU i ostala NEPOKRETNA: "Udes je izazvao PIJANI policajac"
Međutim, ne smatraju se svi delovi pileta dobri za ljudsko telo, objavljeno je nedavno u jednoj kineskoj studiji. Zahvaljujući iskustvu brojnih kuvara koji su svoja iskustva u kuvanju preneli stručnjacima, kao i saznanja tehnologa, otkriveno je koje delove pileta ne treba konzumirati jer su štetni po zdravlje.
Pa tako, kada jedete piletinu bolje je da ne konzumirate kožicu koja se u potpunosti sastoji od masti i, osim toga, može da sadrži veliki broj bakterija.
Takođe, preporuka je i da se ne jedu pluća, jer čak ni termička obrada visokom temperaturom nije u stanju da u potpunosti ukloni sve parazite iz njih.
Kineski stručnjaci su savetovali i da ne koristite glavu (što se inače kod nas retko koristi), jer upravo ovaj deo pileta akumulira sve štetne materije koje životinja pojede tokom svog života.
Nutrutivna vrednost piletine (100 g):
- Energetska vrednost 120 kcal
- Proteini 22,50 g
- Ugljeni hidrati 0,00 g
- Šećeri 0,00 g
- Vlakna 0,00 g
- Masti 2,62 g
- od kojih zasićene 0,563 g
Visoka količina proteina koju belo meso sadrži pomaže telu da izgradi mišiće, dok zbog toga što je izuzetno niskokalorično savršena je namirnica za dijetalne režime.