ЧИСТ ОТРОВ! Ове делове ПИЛЕТИНЕ никако немојте јести, садрже много БАКТЕРИЈА И ПАРАЗИТА!
Студија открива који део пилета је најштетнији по здравље.
Пилетина је у Србији, поред свињетине, најпопуларнија врста меса. Један од разлога је доступност, благ укус без јаког мириса, али и цена која је приступачнија од, на пример, јунетине, телетине или свињетине.
Бонус је што је ово месо богато разним хранљивим материјама, корисним за зравље организма.
Стручњак открива: Ево шта је НЕОПХОДНО да бисте били ЗДРАВИ и у којој храни се налази
Популарна глумица БИВШЕ ЈУГЕ доживела ТЕШКУ САОБРАЋАЈКУ и остала НЕПОКРЕТНА: "Удес је изазвао ПИЈАНИ полицајац"
Међутим, не сматрају се сви делови пилета добри за људско тело, објављено је недавно у једној кинеској студији. Захваљујући искуству бројних кувара који су своја искуства у кувању пренели стручњацима, као и сазнања технолога, откривено је које делове пилета не треба конзумирати јер су штетни по здравље.
Па тако, када једете пилетину боље је да не конзумирате кожицу која се у потпуности састоји од масти и, осим тога, може да садржи велики број бактерија.
Такође, препорука је и да се не једу плућа, јер чак ни термичка обрада високом температуром није у стању да у потпуности уклони све паразите из њих.
Кинески стручњаци су саветовали и да не користите главу (што се иначе код нас ретко користи), јер управо овај део пилета акумулира све штетне материје које животиња поједе током свог живота.
Нутрутивна вредност пилетине (100 г):
- Енергетска вредност 120 кцал
- Протеини 22,50 г
- Угљени хидрати 0,00 г
- Шећери 0,00 г
- Влакна 0,00 г
- Масти 2,62 г
- од којих засићене 0,563 г
Висока количина протеина коју бело месо садржи помаже телу да изгради мишиће, док због тога што је изузетно нискокалорично савршена је намирница за дијеталне режиме.