OBAVEZNO PROBAJTE
Ide savršeno uz PEČENJE - Uskršnji UMAK Milice Milše gotov je za TREN, a ukus izvanredan
Popularna glumica zajedno sa suprugom obožava da sprema razne specijalitete. Ovaj put je osmislila zaita poseban, a preukusan uskršnji umak koji je kao stvoren da ga poslužite uz meso.
Teško je reći ko se bolje snalazi u kuhinji, Milica Milša ili njen suprug Žarko Jokanović. Oboje vole taj kutak i pravi su majstori, a svaki specijalitet im „polazi za rukom“ jer je glavni sastojak – ljubav, koja je, kao što odavno znamo, glavni sastojak njihovog života. Jednom prilikom glumica je otkrila da voli zdrave salate pune povrća i azijska jela, ali i ona koja su pripremale njene mama i baka.
To je bila prava, domaćinski bogata trpeza, kaže. I ona često ukućane iznenadi nekim raskošnim obrokom, a za predstojeći praznik predlaže jedan poseban dodatak ‒ ukusni umak. Lako se priprema. Probajte!
Sastojci
‒ 1 manja teglica rena
‒ 300 ml majoneza
‒ 1 mileram
‒ 2 čena belog luka
‒ 3 kašike peršuna
‒ 8 kuvanih jaja
‒ mladi luk
Pomešajte ren, majonez i mileram. Dodajte sitno iseckan peršun i beli luk. Smesu servirajte u pliću posudu, pa na nju stavite polovine kuvanih jaja. Sve pospite seckanim mladim lukom.
Umak servirajte sa mesom ili pečenjem.
Srbija Danas, Autor: Milan Petrović, Hello magazin, Prenela: J.Š.