Tajna savršenog POHOVANJA se krije u jednom sastojku koji svi imaju u frižideru - Zaboravite PREZLE, ovo je mnogo ZDRAVIJI i ukusniji izbor
Iako ste se pridržavali recepta u potpunosti, postoje neki trikovi koje iskusne domaćice zaborave da kažu, jer se njima to podrazumeva.
Pomoću trikova iskusnih domaćica možete da naučite kako se spremaju savršeno ukusna jela.
Često se desi da uzmete od nekoga recept za jelo koje ste probali, ali se desi da ono ne ispadne baš kao što ste očekivali. Iako ste se pridržavali recepta u potpunosti, postoje neki trikovi koje iskusne domaćice zaborave da kažu, jer se njima to podrazumeva.
Neke domaćice svoje trikove sebično čuvaju, a oni vam sigurno mogu ulepšati jela, i to na načine koji vam nikada ne bi pali na pamet. Ovo koriste i vrhunski kuvari u restoranima.
Primera radi, orasi se često koriste u kuhinji, ali za pripremu poslastica. Sada im promenite primenu tako što ćete mlevene orahe koristiti umesto prezli. Daju mnogo bolji ukus jelu, a najbolji su sa mlevenim mesom!
Evo zašto su oradi zdraviji i bolji izbor
Nutritivna vrednost: Orasi su bogati hranljivim materijama kao što su omega-3 masne kiseline, proteini, vlakna, vitamini (kao što su vitamin E i B6) i minerali (poput magnezijuma i cinka). Nasuprot tome, pahuljice i prezle često sadrže visok nivo ugljenih hidrata i mogu biti siromašne hranjivim sastojcima.
Manje zasićene masti: Orasi sadrže zdrave nezasićene masti, dok su klasične pahuljice i prezle obično visoko pržene i sadrže više zasićenih masti koje mogu doprineti lošem holesterolu.
Dodatak hrskavosti i ukusa: Pohovanje hrane orasima ne samo da dodaje hrskavost već i bogatstvo ukusa. Orasi imaju specifičan orašasti ukus koji može obogatiti jela poput pohovanih pilećih ili ribljih fileta.
Recept za pohovanje piletine sa orasima
Sastojci:
-4 pileća fileta
-So i biber po ukusu
-1 šolja oraha, samlevenih
-1/2 šolje brašna
-2 jaja, umućena
-Maslinovo ulje za prženje
Uputstvo:
Piletinu posolite i pobiberite po ukusu. U tri odvojene posude pripremite sledeće: jednu sa brašnom, drugu sa umućenim jajima, i treću sa samlevenim orasima. Uvaljajte svaki pileći filet prvo u brašno, zatim u jaja (osiguravajući da je svaka strana dobro prekrivena) i na kraju u samlevene orahe, pritiskajući orahe da se dobro zalepe. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju na srednje jakoj vatri. Pohujte piletinu u vrućem ulju dok ne postane hrskava i zlatno smeđa boja sa svake strane, oko 4-5 minuta po strani, ili dok piletina nije potpuno skuvana. Prebacite pohovanu piletinu na tanjir obložen kuhinjskim papirom da upije višak ulja. Poslužite toplo uz prilog po izboru i uživajte u hrskavom i ukusnom obroku sa zdravim orasima kao glavnom sastojkom pohovanja. Ovaj recept ne samo da će zadovoljiti vaše nepce sa bogatim ukusom oraha, već će vam pružiti i dodatnu hranljivu vrednost koju pružaju ovi sjajni orašasti plodovi.