Тајна савршеног ПОХОВАЊА се крије у једном састојку који сви имају у фрижидеру - Заборавите ПРЕЗЛЕ, ово је много ЗДРАВИЈИ и укуснији избор
Иако сте се придржавали рецепта у потпуности, постоје неки трикови које искусне домаћице забораве да кажу, јер се њима то подразумева.
Помоћу трикова искусних домаћица можете да научите како се спремају савршено укусна јела.
Често се деси да узмете од некога рецепт за јело које сте пробали, али се деси да оно не испадне баш као што сте очекивали. Иако сте се придржавали рецепта у потпуности, постоје неки трикови које искусне домаћице забораве да кажу, јер се њима то подразумева.
Неке домаћице своје трикове себично чувају, а они вам сигурно могу улепшати јела, и то на начине који вам никада не би пали на памет. Ово користе и врхунски кувари у ресторанима.
Примера ради, ораси се често користе у кухињи, али за припрему посластица. Сада им промените примену тако што ћете млевене орахе користити уместо презли. Дају много бољи укус јелу, а најбољи су са млевеним месом!
Ево зашто су оради здравији и бољи избор
Нутритивна вредност: Ораси су богати хранљивим материјама као што су омега-3 масне киселине, протеини, влакна, витамини (као што су витамин Е и Б6) и минерали (попут магнезијума и цинка). Насупрот томе, пахуљице и презле често садрже висок ниво угљених хидрата и могу бити сиромашне храњивим састојцима.
Мање засићене масти: Ораси садрже здраве незасићене масти, док су класичне пахуљице и презле обично високо пржене и садрже више засићених масти које могу допринети лошем холестеролу.
Додатак хрскавости и укуса: Поховање хране орасима не само да додаје хрскавост већ и богатство укуса. Ораси имају специфичан орашасти укус који може обогатити јела попут похованих пилећих или рибљих филета.
Рецепт за поховање пилетине са орасима
Састојци:
-4 пилећа филета
-Со и бибер по укусу
-1 шоља ораха, самлевених
-1/2 шоље брашна
-2 јаја, умућена
-Маслиново уље за пржење
Упутство:
Пилетину посолите и побиберите по укусу. У три одвојене посуде припремите следеће: једну са брашном, другу са умућеним јајима, и трећу са самлевеним орасима. Уваљајте сваки пилећи филет прво у брашно, затим у јаја (осигуравајући да је свака страна добро прекривена) и на крају у самлевене орахе, притискајући орахе да се добро залепе. Загрејте маслиново уље у тигању на средње јакој ватри. Похујте пилетину у врућем уљу док не постане хрскава и златно смеђа боја са сваке стране, око 4-5 минута по страни, или док пилетина није потпуно скувана. Пребаците поховану пилетину на тањир обложен кухињским папиром да упије вишак уља. Послужите топло уз прилог по избору и уживајте у хрскавом и укусном оброку са здравим орасима као главном састојком поховања. Овај рецепт не само да ће задовољити ваше непце са богатим укусом ораха, већ ће вам пружити и додатну хранљиву вредност коју пружају ови сјајни орашасти плодови.