ZAČEPIĆE ODVODE: Nemojte iskorišćeno ULJE BACATI u sudoperu, evo kako je pravilno, neće biti problema
Obratite pažnju jer ovo može da napravi havariju!
Obično većina jela koje pripremamo zahtevaju prženje u manjoj ili većoj količini ulja jer nema čoveka koji ne uživa u krofnama i uštipcima, a znamo da nam za oba treba mnoogo ulja. Međutim, postavlja se pitanje šta raditi sa ostatkom ulja nakon pripreme jela?
Većina domaćica prosipa ulje nakon prženja u sudoperu ili u wc šolju. Ipak, nijedna od te dve opcije nije dobra. Naime, postoji ozbiljna opasnost da se zbog hemijskih procesa sa ostalim jedinjenjim, ova masnoća pretvori u naslage i izazove zapušenja. Još jedan razlog je zagađenje vode, koje ostavlja znatno opasnije u dugoročne posledice.
ELIMINIŠU JESENJI UMOR I PODIŽU ENERGIJU: Najzdraviji ČAJEVI za ovu sezonu, izbegavajte ovu GREŠKU prilikom PRIPREME
ŠTITI OD UPALE GRLA I PODSTIČE PROBAVU: Ovo mesto mnogi propuštaju pri pranju zuba, a potreban je samo jedan minut!
Mala količina iskorišćenog ulja može da zagadi ogromne količine vode, što predstavlja pravu katastrofu za reke u koje se izliva kanalizacija.
Postavlja se onda pitanje kako se rešiti iskorišćenog ulja?
Ukoliko je u tiganju ostalo jako malo ulja, pokupite ga ubrusima koje ćete posle baciti u smeće. Ako je ipak ostalo znatno više ulja nakon prženja, sačekajte da se dobro ohladi, pa ga preručite u plastičnu flašu, koju ćete dobro zatvoriti kako ulje ne bi iscurelo, i baciti je u kantu.