Mnogo ZDRAVIJA varijanta od KLASIČNE ZAPRŠKE: Evo kako da poboljšate UKUS jela i dobijete savršenu TEKSTURU
Koristite ovu mahunarku, neutralnog je ukusa!
Jela bazirana na voću i povrću su veoma su značajna za detoksikaciju organizma, a dobar metabolizam i probavu, a kako bi jelo bilo sto posto zdravo bitno je da ga na kraju ne pokvarite sa zaprškom.
Brašno prženo na masti sa paprikom nije toliko dobro za zdravlje krvnih sudova, ali zato postoji zdrava alternativa. Evo kako da zgusnete jelo, da dobije što bolju teksturu bez upotrebe brašna.
"NA MESTU IZVAĐENOG TUMORA IZ MOZGA pojavile su se BELE MRLJE!" Borila se sa jakim glavoboljama, dijagnoza je bila poražavajuća, a onda je bolest uznapredovala...
DOVOLJNO ZA STAN U BEOGRADU: Svi GLEDAJU DETALJ u CECINOJ RUCI, vredi malo bogatstvo, simbol je PRESTIŽA (FOTO)
Postoje jednostavnije i zdravije alternative za zgušnjavanje jela na kašiku. Jedna od tih alternativnih namirnica je mahunarka - crveno sočivo. Nju nije potrebno natapati u vodi, kao što je slučaj sa pasuljem, a da biste ga skuvali, potrebno je samo 15-ak minuta.
Kako se primjenjuje
Operite sočivo u hladnoj vodi, i dodajte ga jelu koje želite da zgusnete 15 min pred kraj kuvanja. Tokom termičke obrade sočivo će upiti dobar deo tečnosti u šerpi, pa će se potom raspasti i tako zgusnuti jelo koje pripremate. Ako vam se ne sviđa ljuskasta tekstura skuvanog sočiva, uronite štapni mikser u šerpu ili prebacite jelo u blender i miksajte sve dok ne dobijete kremastu i gustu tečnost.
Biće vam potrebno 100 grama crvenog sočiva na 500 ml do 1 l tečnosti poput vode ili bujona. Količina naravno varira od toga šta sve stavljate u jelo i koliko želite da bude gusto.