Много ЗДРАВИЈА варијанта од КЛАСИЧНЕ ЗАПРШКЕ: Ево како да побољшате УКУС јела и добијете савршену ТЕКСТУРУ
Користите ову махунарку, неутралног је укуса!
Јела базирана на воћу и поврћу су веома су значајна за детоксикацију организма, а добар метаболизам и пробаву, а како би јело било сто посто здраво битно је да га на крају не покварите са запршком.
Брашно пржено на масти са паприком није толико добро за здравље крвних судова, али зато постоји здрава алтернатива. Ево како да згуснете јело, да добије што бољу текстуру без употребе брашна.
"НА МЕСТУ ИЗВАЂЕНОГ ТУМОРА ИЗ МОЗГА појавиле су се БЕЛЕ МРЉЕ!" Борила се са јаким главобољама, дијагноза је била поражавајућа, а онда је болест узнапредовала...
ДОВОЉНО ЗА СТАН У БЕОГРАДУ: Сви ГЛЕДАЈУ ДЕТАЉ у ЦЕЦИНОЈ РУЦИ, вреди мало богатство, симбол је ПРЕСТИЖА (ФОТО)
Постоје једноставније и здравије алтернативе за згушњавање јела на кашику. Једна од тих алтернативних намирница је махунарка - црвено сочиво. Њу није потребно натапати у води, као што је случај са пасуљем, а да бисте га скували, потребно је само 15-ак минута.
Како се примјењује
Оперите сочиво у хладној води, и додајте га јелу које желите да згуснете 15 мин пред крај кувања. Током термичке обраде сочиво ће упити добар део течности у шерпи, па ће се потом распасти и тако згуснути јело које припремате. Ако вам се не свиђа љускаста текстура скуваног сочива, уроните штапни миксер у шерпу или пребаците јело у блендер и миксајте све док не добијете кремасту и густу течност.
Биће вам потребно 100 грама црвеног сочива на 500 мл до 1 л течности попут воде или бујона. Количина наравно варира од тога шта све стављате у јело и колико желите да буде густо.