Zove se GRČKI BUREK, ali je SLATKIŠ koji će vas RASPAMETITI - prste da poližete! (RECEPT)
Preukusno...
Iako mnogi vole brze i jednostavne recepte, koji takođe mogu biti preukusni, nekada se ipak isplati uložiti malo više truda i uživati u nečemu ovako ukusnom.
Danas vam donosimo recept tzv. grčkog bureka, koji iako nosi "slani naziv", zapravo je jedan odličan slatkiš.
Evo o čemu se radi:
BEŽI OD NJEGA KOLIKO TE NOGE NOSE: Ovakav MUŠKARAC nikada NEĆE moći da te usreći, sa njim je sve teže
REŠITE SE ZIMSKE PREHLADE JEDNOM ZAUVEK: Virusi će nestati kao "RUKOM ODNEŠENI" uz pomoć OVE namirnice
RAŠĆE KAO IZ VODE: Od ove namirnice vaša KOSA će porasti PREKO NOĆI, jeftina je i brzo se pravi
Potrebno je:
- 300 gr. gotovih tankih kora
- 500 ml. mleka
- 3 jaja
- 5 kašika griza
- 100 gr maslaca
- 100 gr šećera
- 1 kašike ekstrata vanile
Preliv:
500 ml vode
150 -200 gr šećera
sok narandže
vanila 2 kesice
Priprema:
U 500ml vode sipati 500g šećera i 2 vanilin šećera. Iscediti narandžu, pa dodati u vodu i skuvati, da se pretvori u sirup. Umutiti jaja. U odvojenu činiju sipati mleko i dodati šećer (po želji, imajte na umu da imate sladak preliv) i ostaviti da provri. U njega dodajte 6 kašika griza i 50g maslaca i mešati na laganoj vatri. U prethodno umućena jaja, dodati malo mleka i izmešati, pa polako dodavati u smesu sa grizom. Takođe dodati kašiku ekstrata vanile.
Premazati tepsiju, pa poređati pola kora, a svaku premazati maslacem. Istresti smesu sa grizom, pa opet poređati ostatak kora, takođe svaku premazujući maslacem. Iseći na kocke, koliko je moguće i staviti u rernu da se peče, na 200 stepeni, oko 30 do 40 minuta.
Ohlađeni sirup preliti preko vrućeg bureka, a onda bi najbolje bilo ostaviti preko noći, da se potpuno ohladi.
Prijatno: