Зове се ГРЧКИ БУРЕК, али је СЛАТКИШ који ће вас РАСПАМЕТИТИ - прсте да полижете! (РЕЦЕПТ)
Преукусно...
Иако многи воле брзе и једноставне рецепте, који такође могу бити преукусни, некада се ипак исплати уложити мало више труда и уживати у нечему овако укусном.
Данас вам доносимо рецепт тзв. грчког бурека, који иако носи "слани назив", заправо је један одличан слаткиш.
Ево о чему се ради:
БЕЖИ ОД ЊЕГА КОЛИКО ТЕ НОГЕ НОСЕ: Овакав МУШКАРАЦ никада НЕЋЕ моћи да те усрећи, са њим је све теже
РЕШИТЕ СЕ ЗИМСКЕ ПРЕХЛАДЕ ЈЕДНОМ ЗАУВЕК: Вируси ће нестати као "РУКОМ ОДНЕШЕНИ" уз помоћ ОВЕ намирнице
РАШЋЕ КАО ИЗ ВОДЕ: Од ове намирнице ваша КОСА ће порасти ПРЕКО НОЋИ, јефтина је и брзо се прави
Потребно је:
- 300 гр. готових танких кора
- 500 мл. млека
- 3 јаја
- 5 кашика гриза
- 100 гр маслаца
- 100 гр шећера
- 1 кашике екстрата ваниле
Прелив:
500 мл воде
150 -200 гр шећера
сок наранџе
ванила 2 кесице
Припрема:
У 500мл воде сипати 500г шећера и 2 ванилин шећера. Исцедити наранџу, па додати у воду и скувати, да се претвори у сируп. Умутити јаја. У одвојену чинију сипати млеко и додати шећер (по жељи, имајте на уму да имате сладак прелив) и оставити да проври. У њега додајте 6 кашика гриза и 50г маслаца и мешати на лаганој ватри. У претходно умућена јаја, додати мало млека и измешати, па полако додавати у смесу са гризом. Такође додати кашику екстрата ваниле.
Премазати тепсију, па поређати пола кора, а сваку премазати маслацем. Истрести смесу са гризом, па опет поређати остатак кора, такође сваку премазујући маслацем. Исећи на коцке, колико је могуће и ставити у рерну да се пече, на 200 степени, око 30 до 40 минута.
Охлађени сируп прелити преко врућег бурека, а онда би најбоље било оставити преко ноћи, да се потпуно охлади.
Пријатно: