KVA-KVA: Sočna dinstana pačetina sa palentom
Uz malo više truda oduševićete sve za trpezom!
Potrebno:
- 1 veći pačeći file
- 1 glavica crnog luka + 1 manja glavica crnog luka za prženje
- 1 šargarepa
- 1 tikvica
- 1 paprika
- 1 paradajz
- belo vino
- ulje
- 1 čašica brendija
- 250g žutog kukuruznog brašna
- ruzmarin, lovor, biber, beli luk
Sos: Dobro sjediniti sve sastojke - kašika senfa, 8 kašika ulja, 2 kašike alkoholnog sirćeta, kapar, vlašac, so, mešavina četiri bibera.
Priprema:
Zasladite se - probajte amareto kolač!
U veliku šerpu strpati luk, šargarepu, tikvicu, papriku i paradajz i kuvati neko vreme sa lovorom, ruzmarinom i belim lukom, kako bi se skuvao lep povrćni bujon.
File iseći na šnicle i uvaljati u brašno. Sitno iseckan luk i malo peršuna pržiti na maslinovom ulju da požuti, pa dodati meso. Kad ono omekša, pojačati temperaturu i preliti vinom. Kad ono ispari, posoliti i ostaviti da se dinsta.
Staviti vodu sa malo soli da proključa, pa skinuti sa vatre i sipati kukuruzno brašno – uz stalno mešanje. Vratiti na vatru i kuvati desetak minuta. Toplu palentu razdeliti u tanjire, preko servirati pačetinu, pa preliti sa malo sosa.