КВА-КВА: Сочна динстана пачетина са палентом
Уз мало више труда одушевићете све за трпезом!
Потребно:
- 1 већи пачећи филе
- 1 главица црног лука 1 мања главица црног лука за пржење
- 1 шаргарепа
- 1 тиквица
- 1 паприка
- 1 парадајз
- бело вино
- уље
- 1 чашица брендија
- 250г жутог кукурузног брашна
- рузмарин, ловор, бибер, бели лук
Сос: Добро сјединити све састојке - кашика сенфа, 8 кашика уља, 2 кашике алкохолног сирћета, капар, влашац, со, мешавина четири бибера.
Припрема:
Засладите се - пробајте амарето колач!
У велику шерпу стрпати лук, шаргарепу, тиквицу, паприку и парадајз и кувати неко време са ловором, рузмарином и белим луком, како би се скувао леп поврћни бујон.
Филе исећи на шницле и уваљати у брашно. Ситно исецкан лук и мало першуна пржити на маслиновом уљу да пожути, па додати месо. Кад оно омекша, појачати температуру и прелити вином. Кад оно испари, посолити и оставити да се динста.
Ставити воду са мало соли да прокључа, па скинути са ватре и сипати кукурузно брашно – уз стално мешање. Вратити на ватру и кувати десетак минута. Топлу паленту разделити у тањире, преко сервирати пачетину, па прелити са мало соса.