Изабрана НАЈБОЉА СРПСКА КОБАСИЦА: ЕВО КО ЈЕ ОДНЕО ПОБЕДУ!
У оквиру организације такмичења и будуће снаге бренда „српска кобасица“, ПКС је у претходном периоду у Заводу за интелектуалну својину РС заштитила знак који се додељује добитнику. Жиг „српска кобасица“ има право да на свој производ постави победник на такмичењу у периоду до наредног одабира.
На такмичењу за најбољу српску кобасицу које су организовали Привредна комора Србије и Институт за хигијену и технологију меса, синоћ је на Копаонику, у оквиру 60. Међународне конференције индустрије меса "МеатЦон2019", додељена прва награда за овај производ „Месној индустрији Карнекс“ из Врбаса.
На другом и трећем месту налазе се кобасице произвођача „Индустрија меса Марковић“ из Оџака и „Митрос“ из Сремске Митровице. Овогодишње такмичење се одржава у намери да се оснажи домаћи бренд "српска кобасица" како би се тако директно унапредила конкурентност српских произвођача и препознатљивост домаћих производа од меса.
Јесте ли чули за екоцид и да ли ћемо за спас планете морати да се одрекнемо меса?
Привредници поздравили подстицајне мере за пословање
СЈАЈНЕ ВЕСТИ ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ! Исплата 5.000 динара стиже пре рока, ЕВО И КАДА!
На проглашењу победника присутнима се обратио Ненад Будимовић, секретар Удружења за сточарство и прераду сточарских производа ПКС, истакавши намеру Привредне коморе Србије да избор најбоље српске кобасице постане традиционална манифестација која ће овом националном производу обезбедити заслужено место на тржишту наше земље, али и ширег региона.
- Циљ ПКС је да се један месни производ са националним префиксом подигне на највиши ниво квалитета. Током целе прошле године смо радили на комплетном дефинисању правилника за српску кобасицу. То значи да су прописане норме шта тај производ мора да садржи што се тиче квалитете. Главни услов је да има минимум 70 процената меса - казао је Будимовић.
Такмичење се одвијало у две фазе: најпре је на Институту за хигијену и технологију меса у Београду жири сачињен од преко 20 чланова, представника привреде, министарства, ПКС и Института, одабрао прва 4 производа по квалитету. Финалисти су затим дошли на 60. Међународну конференцију индустрије меса на Копаонику у чијем фокусу је тема безбедности хране, где су свих 250 учесника имали прилику да дегустирају и под шифром оцене сваки производ, након чега је проглашен победник.
Пре две деценије покренули су ФЕНОМЕНАЛАН БИЗНИС у Србији - данас се њихови производи продају у 44 земље
ПАЗИТЕ! АПР упозорава грађане: Лажне уплатнице круже Србијом! Можете да изгубите 16.000 ДИНАРА!
САД СЕ СРБИН ПИТА! Домаћа фирма полако преузима "Краш": Купљено 16 одсто акција, УЛОЖЕНО 27 МИЛИОНА ЕВРА!
- Српска кобасица је премијум производ који је изабран и оцењен од најстручнијих људи у овој области, где сада сваки купац зна да је унутра најмање 70 одсто меса. Тај квалитет ће пратити и одговарајућа ценовна класа чиме српска кобасица јасно одскаче од остатка понуде у том сегменту. Бренд који се овако успоставља не доноси само пред домаће купце препознатљиво квалитетан производ већ је идеја да се додатно популарише као део туристичке понуде Србије страним туристима - истиче Ненад Будимовић из ПКС.