ВАПАЈ ивањичких пољопривредника: Кромпир продајемо ПОШТО-ЗАШТО, а сви знају да је НАЈКВАЛИТЕТНИЈИ
Принуђени на цену од 10 динара по килограму
Купаца познатог ивањичког кромпира све је мање, а произвођачи за то криве увоз те пољопривредне културе.
УБИЈАЈУ НАС МЕСОМ ПУНИМ АНТИБИОТИКА: Тело постаје отпорно на лекове, умираћемо од карцинома!
Испод цене од 15 динара по килограму кромпир се не може произвести, пољопривредници из ивањичког села Мочиоци били су принуђени да га дају и за пет или 10 динара, а залихе лањског рода још нису распродали.
Благоје Драшковић каже да је кромпир већ деценијама главни извор прихода мештана овог краја и да је увоз кромпира потпуно обесмислио производњу овог поврћа.
- Продајемо кромпир пошто зашто. Људи се сналазе како знају, пребирају по залихама, пакују у мање џакове, само да га не би бацили. Има много произведеног и семенског кромпира који такође не могу да продају, а и то се поново увози - тврди Драшковић.
Према његовом мишљењу, увоз кромпира потпуно је уништио кромпираше овог краја.
НОВИ БИЗНИС У СРБИЈИ: Изнајмљују АЈФОНЕ за 40 евра на дан
- Опште је познато да је ивањички кромпир најквалитетнији и да клима и подручје на коме се узгаја као и минимално третирање хемијским препаратима дају врхунски квалитет. Ипак изгледа да је све то неважно и да је неко нашао рачуницу да кромпир лошијег квалитета увози и продаје у домаћим трговинама - истиче Драшковић.