Брускете
13.08.2014.
10:40
Коментари (0)
Брускете (bruschette) су италијанско предјело чије се савршенство огледа у широкој прилагодљивости.
Потребно:
- хлеб (пожељно - интегрални багет)
- парадајз (пожељно - чери парадајз)
- бели лук
- маслиново уље
- зачини (оригано, босиљак)
Припрема:
Хлеб исећи на парчад и тостирати благо, а парадајз на ситне коцкице (или на половине, ако имате чери).
Врућ хлеб истрљати пресеченим ченом белог лука, па одозго наређати парадајз.
Прелити са мало маслиновог уља, посути зачине и запећи благо у рерни.
Импровизације:
Брускете су савршене и ако их поспете са мало пармезана, додате свежу паприку исечену на жилијен или ситне комаде туњевине...
Брускете су савршене и ако их поспете са мало пармезана, додате свежу паприку исечену на жилијен или ситне комаде туњевине...
Напишите нам у коментару да ли вам се свидело ово предјело и која је ваша омиљена варијанта.