Чоколадни колач са трешњама
26.05.2014.
13:34
Коментари (0)
Мајско уживање гарантовано је уз овај колач!
Потребно:
- 5 јаја
- 2/3 шољице шећера
- 5 супених кашика воде (или сока)
- 5 супених кашика уља
- 1 шољица брашна
- 1 прашак за пециво
- 2 супене кашике какаа
- 25-30 трешања
- 100г црне чоколаде
- рум
Припрема:
Очистите трешње од коштица и поспите их са једном супеном кашиком брашна и супеном кашиком шећера у праху. Помешајте и оставите са стране.
Јаја улупајте са шећером, додаје воду (или сок), уље и рум. Просејте брашно и у њега додајте прашак за пециво и какао. Суве састојке додајте у смесу са јајима и шећером уз мешање варјачом, па кад се маса уједини изручити је у подмазан плех обложен папиром за печење. Одозго поређајте трешње и благо их притисните у смесу. Пеците у претходно угрејаној рерни на 170°.
Кад се испече, добро га охладите, па га прелијте растопљеном чоколадом.