Десет намирница које НЕ ТРЕБА стављати у фрижидер!
Можда ћете се изненадити, али вероватно већина нас чини грешке у начину чувања одређених намирница. Следи листа оних које не треба да чувате у фрижидеру!
Када се чувају у фрижидеру, већина ових намирница губи укус или се брже кваре, пише Huffington Пост, зато пажљиво прочитајте списак:
1. Парадајз – Хладан ваздух у фрижидеру спречава процес зрења и учиниће да ово дивно поврће изгуби укус.
2. Босиљак – Ако га држите у фрижидеру, брже ће увенути и покупити мирисе других намирница, те ће изгубити своју посебну арому.
3. Кромпир – Скроб из овог поврћа ће се брже претворити у шећер и тако ћете добити сладак, "песковит" кромпир. Најбоље га је чувати у папирној кеси, на хладном, али не леденом месту.
4. Црни лук – Влага из фрижидера ће их учинити меканим и брже ће се убуђати, те их зато треба чувати на хладном, али сувом месту.
5. Авокадо – Чувањем овог воћа у фрижидеру потпуно спречавате његово сазревање.
6. Бели лук – Бели лук ће у фрижидеру почети да клија, постати гумаст и коначно почети и да се квари. Као и црни лук, препоручује се хладно, али суво место.
7. Хлеб – За разлику од других намирница хлеб ће се у фрижидеру осушити, зато треба да буде упакован, како би задржао влагу.
8. Маслиново уље – Треба га чувати на хладном и тамном месту, а не у фрижидеру, јер ће се згуснути и добити путерасту текстуру.
9. Кафа ће у фрижидеру изгубити арому и покупити друге мирисе. Треба је чувати на тамном, прохладном месту, како би сачувала свежину и све ароме.
10. Мед – Нема никакве потребе да га стављате у фрижидер, може опстати на било ком месту, ако је добро затворен. Фрижидер може само подстаћи његову кристализацију.