ЈАК ИЗВОР ГВОЖЂА: Џигерица на жалфији
29.10.2014.
10:38
Коментари (0)
Ем здраво, ем укусно, ем брзо.
Потребно:
- 600г џигерице
- 50г путера
- 2 јајета
- жалфија, бели лук, со, бибер
Припрема:
Засладити се - МОН АМОУР, МА CHÉRIE: Вишњин пољубац
Умутити јаја, посолити их и у њих уронити шните џигерица на неколико минута. У шерпи растопити путер на тихој ватри, па продинстати чен белог лука и 6-7 листова жалфије. Склонити чим порумени.
Џигерицу извадити из јаја и пржити на врелом путеру. Пећи два минута на једној страни и два на другој.
Посолити и побиберити по укусу. Џигерицу сервирати топлу, уз кромпир, на паленти или препеченом хлебу који је истрљан белим луком.