Лаж о холестеролу
Чули сте сигурно за теорију завере. Оно како нас "лажу и мажу" на сваком кораку, а све због тога да би нам мултинационалне компаније "украле" време и новац и тако господариле нашим животима. Ево једне књиге која говори у прилог овој тези. Реч је о холестеролу.
Званична медицина тврди како нормалан, здрав ниво холестерола у крви на скали мерења износи 3 или 4, све више или мање од тога није добро за вас.
То значи да у крви људи, код којих је ниво холестерола повишен, гмиже маст која их лагано и споро убија.
Ти људи могу да кажу "ћао - здраво" животним задовољствима, бар кад је реч о храни (ништа нутела, палачинке, пржена сланина...) и морају да се хране искључиво здраво.
Болесницима се препоручује обрано млеко, свежи крављи сир у малим количинама, барени кромпир, пасуљ, босиљак, ким, тимијан и кафа на празнике.
Модерно речено, урбаним сленгом, можете јести све оно што је - бљак. И наравно лекови. Цео живот лекови.
Хартенбач у својој књизи "Лаж о холестеролу" (Ерудита - Загреб 2004.) своју тезу је поткрепио сажетим приказом радова признатих америчких и европских стручњака за холестерол, као и са више стотина личних истраживачких радова на тему холестерола.
1) Холестерол не утиче на развитак атеросклерозе или срчаног инфаркта;
2) Високе вредности холестерола повезане су с очекиваним дугим животним веком и с ниском учесталошћу оболевања од рака;
3) Снижавање нивоа холестерола повезано је са многобројним смртним случајевима и учесталом појавом малигних болести.
Народским језиком, закључак Волтерове студије је да је просечна вредност холестерола за одрасле у читавом свету износи 6,5, а нормалан је и онај од 9,1.
Тако да, уколико желите да верујете овом немачком научнику, добра ствар је да сви ви који болујете од повишеног холестерола можете слободно да заборавите на болест и да похрлите у загрљај "нездравој" храни.