НАЈБОЉА ПОСНА ЈЕЛА: Припремите посну сарму и пуњене паприке
28.12.2014.
10:36
Коментари (0)
Сарма и пуњена паприка – две краљице посне трпезе.
Потребно:
- 8 сувих паприка
- кисели купус у листовима
- 2 шоље обареног пасуља
- 1 шоља пиринча
- 2 главице црног лука
- 1 кафена кашичица нане
- 1 кафена кашичица бибера
- ½ шоље уља
- со, бибер
Припрема:
Обавезно пробајте и:
ПОСНО, А СЛАСНО: Гриловани лосос
Продинстати ситно сецкан лук на уљу, са две супене кашике воде. Када вода испари, скинути шерпу са рингле и додати пиринач. Промешати и вратити на слабу ватру, док пиринач не постане прозрачан. Скинути са рингле и додати пасуљ и зачине.
Том смесом пунити паприке и мотати сарме. Наређати све у шерпу на чијем је дну велики лист киселог купуса. Притиснути сарме и паприке тањиром и налити са три шоље вреле воде. Кувати на тихој ватри.