НЕК' СЕ КРЧКА: Приставите рибљи гулаш!
01.12.2014.
10:08
Коментари (0)
За овај специјалитет савршена је слатководна риба.
Потребно:
- 1,5кг рибе
- 1 велики парадајз
- 2-3 паприке
- 1 већа главица црног лука
- 1 супена кашика црвеног бибера
- 4 супене кашике уља
- брашно, со
Припрема:
Очистите рибу, извадите јој утробу и одсеците главу, па њу обашка обарите са репом, а филете уваљајте у брашно. Парадајз насеците на коцкице , као и паприку и лук. Лук запржите на уљу и додајте бибер, па затим паприке и парадајз. Добро промешајте.
Бујон од рибље главе и репа процедите и њиме прелијте поврће. Кад течност испари додајте рибљи филе и оставите на ватри још двадесетак минута.