Паеља
22.09.2014.
10:53
Коментари (0)
Узбудљива комбинација меса и морских плодова – за праве гурмане!
Потребно:
- 100г кобасица
- 3 кашике маслиновог уља
- 6 комадића пилетине
- 75г свињетине нарезане на коцке
- 2 чена белог лука (згњечена)
- 1 црвена паприка (насецкана)
- 1 зелена паприка (насецкана)
- 1 главица црног лука (сецкана на ребарца)
- 350г пиринча
- 1л пилеће супе (бујон)
- 225 парадајза (ољуштити кожу и исецкати)
- 100г неочишћених шкампа
- 225г дагњи
- 100г грашка из конзерве
- со, бибер
Припрема:
Освежите се сорбеом од лимуна!
Колутиће кобасица пропржити да потамне. Извадити их на топло, а у суд у коме су се пржиле сипати уље. Пропржити пилетину и свињетину на јакој ватри, док месо не добије златножуту боју. Извадити месо, па пропржити бели лук, црни лук и паприку док не омекшају (5 минута). Додати пиринач и динстати 2 минута стално мешајући. Сипати бујон, посолити, побиберити и додати коцкице парадајза.
Вратити месо и кувати док не проври. Смањити ватру, додати кобасицу, шкампе и дагње. Пажљиво мешати неколико минута, па прекрити алуминијском фолијом и динстати 30 минута. Пет минута пре краја додати грашак.
Служити топло.