Пилећа џигерица у сосу
29.08.2014.
10:54
Коментари (0)
Кремасто, сочно и здраво!
Потребно:
- 500г пилеће џигерице
- 40г путера
- 1 кашика вегете
- 150г лука
- 1дл белог вина
- 2 кашике киселе павлаке
- со
- мајчина душица
- сенф
- зачини по жељи
Припрема:
Засладити се рафаело куглицама!
На угрејаном путеру пропржити претходно ситно исецкан црни лук, затим додати исецкану џигерицу (не солити пре пржења) и нагло и кратко пропржити на јачој ватри (џигерица дугим пржењем отврдне).
Додати брашно, мајчину душицу, вегету и мало сенфа. Лагано промешати, долити мало воде и вино, па све заједно кратко прокувати.
Пред крај посолити, а при самом крају додати киселу павлаку.
Служити уз кувани кромпир, пире кромпир, пиринач, барени грашак или поврће по избору.