ЗАБОРАВИТЕ НА РЕРНУ: Овај колач од чоколаде и малина се НЕ ПЕЧЕ!
01.05.2015.
10:10
Коментари (0)
Не пече, освежава и усрећује – прави десерт, зар не?
Потребно:
за кору:
- 150г измрвљеног кекса
- 50г истопљеног путера
- 1 супена кашика шећера у праху
за фил:
- 120мл слатке павлаке
- 150г отопљене црне чоколаде
- 2 кашике какаа помешане са мало вруће воде
- 200г крем сира
- 100г прах шећера
- 1 шоља малина
Припрема:
Пробајте и торту од кокица!
Измрвљен кекс помешати са путером и шећером, па од те смесе направити корицу за колач на дну калупа. Оставити кору у фрижидеру током припреме фила. Умутити слатку павлаку, па додати охлађену топљену чоколаду и какао помешан са водом. Добро промешати и оставити са стране. Умутити крем сир и прах шећер, па у ту смесу додати охлађену смесу од чоколаде и павлаке и добро промешати. Нежно додати малине у смесу и фил пребацити преко коре у калупу. Добро охладити колач. По жељи украсити шлагом и малинама.