Засладите се најчоколаднијом чоколадном тортом!
08.10.2014.
10:52
Коментари (0)
За праве чокохоличаре!
Потребно:
- 15 јаја
- 450г шећера
- 15 кашика шећера
- 2 путера
- 600г печеног несланог кикирикија
- 100г млечне чоколаде
- 100г беле чоколаде
- 3 Сницкерс чоколадице
Припрема:
А пре торте - пилетина салтимбока!
За сваку кору умутити пет беланаца са 150г шећера и додати 200г кикирикија изгњечених оклагијом. Сушити на 150° око 40 минута. Испећи три коре.
За фил умутити 15 жуманаца са 15 кашика шећера. Фил кувати на пари, па додати 100г млечне чоколаде. Кад се охлади додати 2 умућена путера, 100г сецкане беле чоколаде и сецкане Сницкерс чоколадице.
Филовати коре и одозго прелити чоколадном глазуром.
Уколико желите да се објави неки ваш рецепт, занима вас како се нешто спрема или имате неко питање из области гастрономије - пошаљите поруку на нашу званичну Facebook страну!