Цео живот погрешно одмрзавате месо! Научница објашњава како се то ПРАВИЛНО ради
Грешка која квари храну.
Уколико мислите да имате најбољи начин за одмрзавање хране за тили час, размислите опет. Истраживања су показала да сви ми погрешно одмрзавамо храну већи део наших живота. Научница Сузан Екстед је истакла да је оно што већина људи ради велика грешка.
Према њеним речима, остављање хране у фрижидеру преко ноћи да се полако одмрзне је потпуно погрешно!
Докторка Сузан тврди да је најбоље да се храна стави у хладну воду, а не да се водимо митовима о храни. Тако ћемо сачувати укус хране, а како вода боље проводи топлоту од ваздуха, брже ћемо и одмрзнути месо и рибу.
На ОВОМ ЛИНКУ можете да видети како је реаговао милијардер када је сазнао да га жена вара.
– Научници ово већ дуго знају, као и професионални кувари, али људи нису свесни овог корисног трика – каже она.
Најбољи начин за одмрзавање је, према Сузан, да се месо умота у провидну фолију и стави у хладну воду.
Истражујући зашто људи најчешће примењују метод одмрзавања са фрижидером, научници су закључили да је то вероватно зато што верују да је то највише хигијенски.
ОВДЕ можете прочитати како да правилно купате бебу.
Они који одмрзавају месо у микроталасној такође праве велику грешку, јер тај процес може доста да оштети месо. Није толико страшно ако га после користите за паприкаш или мусаку, али генерално би га требало избегавати.