Јелена Ђоковић објавила фотку њеног омиљеног СЛАТКИША, а ево и како се прави! (РЕЦЕПТ)
Укус ће вас освојити.
Опште је познато да Јелена и Новак Ђоковић и те како воде рачуна о својој исхрани, па је зато веома занимљиво када неко од њих објави шта је то што воле да једу, нарочито уколико је у питању неки слаткиш.
Овај пут је Јелена ставила на Инстаграм слику слаткиша од какаа, чији је рецепт нашла на једном другом профлу, а верујемо да јој је један од омиљених.
- Само идеја... Одличан рецепт - написала је Јелена у опису слике.
Ипак, уколико се одлучите да направите ово, доносимо вам и рецепт.
Састојци:
- 200г какао путера
- 2 кафене кашичице кокосовог уља
- 150г сировог какао праха
- 3 кафене кашичице јаворовог сирупа
- прстохват соли
Бели чоколадни слој:
- 100г какао путера
- кафена кашичица кокосовог уља
- 3 кафене кашичице чистог јаворовог сирупа
Упутство:
За сирови какао слој, истопите заједно путер и уље у чинији. Учестало мешајте. Додајте остале састојке и мешајте док се не добије глатка смеса. Поделите је у две чиније. Додајте 4-5 кафених кашичица кокосовог крема у једну чинију. Добро промешајте.
За бели чоколадни слој, истопите путер и уље заједно, па додајте остале састојке. Сада имате 3 различите чиније чоколаде. Оставите их да се охладе мало и стврдну пре него их преспете у модле.
Када их преспете, оставите их у фрижидеру око пола сата да се стврдну.