НАЈБРЖИ НЕДЕЉНИ РУЧАК: Екстра јеловник који ће домаћици оставити времена за уживање с породицом
Време је најтраженије у 21. веку!
Време је најтраженије у 21. веку! Оно више није новац, оно је више од новца... Новац можете да позајмите или вратите, али једном изгубљено време више никад не можете вратити.
Новца неко има више а неко мање, али сви на свету имамо исти број сати у дану. Понекад нам се чини да је дан све краћи, да је тих сати све мање. И, једино што можемо да учинимо, јесте да их што боље искористимо.
СМЕЖУРАНА КОЖА, бол у колену, ПРОБЛЕМ СА КОСОМ: Ево како се решити ове три ствари након базена
ДОКТОР ПОДЕЛИО ЈЕФТИН И БРЗ РЕЦЕПТ КОЈИ СПРЕМА СВАКОГ ЈУТРА: Најздравији доручак чува крвне судове а прави се са ЧОКОЛАДОМ
Зато се све запослене жене, брижне мајке, посвећени мужеви и очеви посебно припремају за најлепши дан у седмици - недељу! То је тај дан кад можемо да пружимо члановима породице највише пажње. Највећи број нас тог дана не ради, трудимо се да будемо што више заједно и да време искористимо на најбољи могући начин.
СУПА
Таква је супа минестроне, италијански специјалитет који захваљујући поврћу има густину и арому која се памти. Густа минестроне супа иначе се дуго припрема, али ниједна инстант варијанта није ни близу домаћој. Како да припремите праву домаћу минестроне, а на инстант начин? Једноставно!
Приставите (за једну особу) 3 дцл воде да проври са листом лорбера, па додајте пола коцке за супу или замените воде делом бујона (погледајте следећи рецепт). Затим умешајте и 3 кашике ајвара, 3 кашике парадајз-пиреа, 2 кашике пасуља из конзерве и пола ситно нарендане шаргарепе. Оставите да ври 3 минута на тихој ватри па додајте 50 гр куване тестенине (фусили или ригатони) и 30 гр качкаваља, мало сецканог першуновог листа и трунку сушеног босиљка.
Кад измакнете супу с ватре, додајте мало маслиновог уља и сервирајте вруће.
ПРЕДЈЕЛО
Идеално предјело за недељни ручак треба да буде лако и погодно за сервирање у хладној и у топлој варијанти! НИкад не знате да ли ће деца успети да стигну са својих тренинга у прави час, да ли ће бити неких хитних домаћих задатака које треба да заврше да би имали слободно поподне.
Зато саветујемо да припремите пикант салату од пилећег белог меса. Два бела меса (количина за четворо) обарите, па бујон сачувајте за супу. Алтернативно, месо можете испећи и на грилу. Уситните месо на коцкице, па пропржите са насецканом главицом лука и једним ченом белог лука. Додајте теглицу ајвара (подесите количину по укусу), па зачините сољу и бибером. По жељи, овом јелу можете додати и дашак егзотике тако што ћете нарендати мало ђумбира.
ГЛАВНО ЈЕЛО
Недељни ручак не може се замислити без гибанице, али као изненађење за овај експрес ручак, да понудите ђувеч-гибаницу. Уз топлу минестроне супу и пикант пилећу салату, биће сасвим довољна као главно јело.
Ђувеч-гибаницу са ајваром можете сложити ујутру, док укућани обављају друге послове, а онда испећи пред сам ручак.
У млевено месо (око 500 гр) испржено с једном главицом лука и једним празилуком умешајте теглицу ајвара. Овим филујте коре (500 гр) као за гибаницу и исеците на комаде па залијте са 4 јајета помешана са 2 чаше киселе павлаке. Нека стоји на хладном до печења.
Овакав јеловник оставиће довољно времена домаћици да ужива са породицом. А могуће је да ћете постићи још нешто: ако припремите мало већу количину ових јела, можете опуштено и да сачекате први радни дан у недељи!