Славски колач Милене Поповић са УПЕЧАТЉИВОМ декорацијом припрема се по једноставном рецепту - Украсила га с посебном љубављу
Славски колач Милене Поповић постан и једноставан за припрему
Никољдан је освануо и домаћице су своје славске колаче припремиле да их мушке главе породице однесу у цркву. Милена Поповић потрудила се и колач умесила и декорисала с посебном љубављу, а резултатом се похвалила и на свом Инстаграму.
Славски колач Милене Поповић постан је и једноставан за припрему, а у наставку доносимо рецепт.
Састојци:
700 г брашна
100 мл уља
500 мл киселе воде
30 г свежег квасца или кесица сувог
2 кашичице соли
кашичица шећера
Славски колач Милене Поповић - Припрема:
Квасац и шећер помешајте са киселом водом и кашиком брашна да се квасац активира. Након тога замесите тесто тако да није превише тврдо, то ћете постићи постепеним додавањем брашна, али ни сувише меко и влажно да се не би лепило за руке. Оставите га на топлом месту да надолази 45 минута.
Нарасло тесто поново премесите, по жељи обликујте плетенице, јуфке или друге украсе, па га преручите у одговарајући калуп за печење који сте претходно обложили пек-папиром или добро подмазали уљем.
Оставите посни славски колач да надолази још петнаестак минута, па ставите да се пече на 240 степени Целзијусових око 50-60 минута.
Када је славски колач печен и када добије фину златносмеђу боју, извадите га из рерне, оставите мало да се хлади у калупу, па га извадите из калупа, покријте чистом и сувом кухињском крпом и оставите да се скроз охлади.
Србија Данас/Story, Теодора Вуковић/Пренела Ј.Ш.