Ево како се РЕШИТИ НЕПРИЈАТНОГ ЗАДАХА након конзумације БЕЛОГ ЛУКА
25.12.2020.
21:13
Коментари (0)
Неутралишите овим намирницама
Разлог због којег снажни мирис белог лука остаје тако дуго након јела јеста зато што се током пробављања хране у крвоток ослобађају сумпор из њега.
Управо зато освежавајуће водице за уста или прање зуба неће бити од помоћи у покушају да закамуфлирате препознатљив мирис белог лука.
Но, истраживачи тврде да би уз лук или након јела са луком требало јести јабуке, зелену салату, целер, кромпир, першин,нану, босиљак или гљиве јер те намирнице садрже феноле, једињења која ће у хемијској реакцији изборити са сумпором из лука и тако неутрализовати снажан мирис.
ИСКУСИЛА САМ СВЕ ШТО ГЛЕДАМ КАО ЛЕКАР: Исповест познате докторке након ЛЕЧЕЊА НА РЕСПИРАТОРУ
ИСКУСИЛА САМ СВЕ ШТО ГЛЕДАМ КАО ЛЕКАР: Исповест познате докторке након ЛЕЧЕЊА НА РЕСПИРАТОРУ
"Заљубљена сам у љубавника, желим да се разведем због њега, али ОН НЕ ЖЕЛИ ДА ОСТАВИ СВОЈУ ЖЕНУ"
"Заљубљена сам у љубавника, желим да се разведем због њега, али ОН НЕ ЖЕЛИ ДА ОСТАВИ СВОЈУ ЖЕНУ"
Шушкања све гласнија: Синди Крафорд СЕ РАЗВОДИ након 22 године брака?!
Шушкања све гласнија: Синди Крафорд СЕ РАЗВОДИ након 22 године брака?!
Истраживачи су то закључили јер је након конзумације споменутих намирница, ниво сумпора био је знатно нижи у даху волонтера. Највише фенола има у нани, али истраживаче је изненадило и како лист салате, који има знатно мање количине фенола, учинковито сузбија мирис белог лука.