Да ли сте пробали омлет са ЏЕМОМ? Укусан доручак који ће вас оборити с ногу
Прсте да полижеш!
Кајгана уз пуни укус домаћег добро укуваног џема изгледа као доручак који се сервира само на специјалним местима и у исто таквим приликама.
СЕЋАТЕ СЕ ЛУНЕ ЛУ? Волели сте њене емисије, а погледајте како ДАНАС изгледа! (ФОТО)
Омлет с пекмезом морате пробати ако до сада нисте, јер нема шансе да останете разочарани овим спојем бољим од палачинки!
Састојци: 5 јаја, пола кутије слатке павлаке, 3 кашике шећера, мало соли, једна кашичица лимунове коре, 60 г брашна, маслац, пекмез од јагода или кајсија.
Припрема: Одвојите беланца и жуманца, па беланца улупајте у чврст снег. Посебно умутите слатку павлаку. У трећој посуди добро улупајте жуманца са шећером, додајте мало соли и лимунову кору. Постепено додајте брашно не престајући са мешањем.
Додајте затим и беланца, па шлаг, непрестано мешајући дрвеном варјачом. Сипајте омлет у претходно путером намазан тигањ и пеците га у средње загрејаној рерни. Кад се омлет "ухватио", извадите га из рерне и пребаците га на парче алуминијумске фолије. Дебело га премажите пекмезом, па га увијте уз помоћ фолије.
Ставите у тепсију од рерне, поспите шећером и вратите у рерну на десетак минута. Када омлет буде готов, можете га по жељи украсити желеом, кандираним воћем, бадемом или једноставно га посути прах шећером.