"ДЕЦА СУ НА ОВОЈ ИСХРАНИ БЕЗ ИКАКВИХ ПРОБЛЕМА": У кући Ђоковића пржење је строго забрањено, ево шта Новакови наследници заправо једу
Иако Јелена и Новак инсистирају на здравој исхрани, бака Дијана некада "прекрши правила" због унука.
У јавности се доста расправљало о томе како се хране и што једу деца Новака Ђоковића, а одговор на то питање дала је Јелена.
Није тајна да су прослављени тениски шампион Новак Ђоковић и његова супруга Јелена на веганској исхрани, о чему су више пута јавно говорили. С друге стране, небројено пута постављено је питање хране ли се тако и њихова деца, син Стефан и ћерка Тара. Многе је збунила и изјава Новакове мајке Дијане, која је својевремено открила да "крши правила" свог сина, јер је њени унуци често траже да им направи "праве палачинке, а не безглутенске".
Новак Ђоковић ЈЕДЕ само овај МАСЛАЦ - добија се по посебном рецепту, успорава старење и УБРЗАВА МЕТАБОЛИЗАМ
Јелена Ђоковић обожава ЧАЈ КОЈИ ОПОРАВЉА ЦЕО ОРГАНИЗАМ: Штити од прехладе и помаже у процесу МРШАВЉЕЊА
Одговор на то како се Стефан и Тара заправо хране дала је Јелена током карантине, 2020. године, када је одговарала на питања пратилаца на Инстаграму.
- Стефан је првих годину и по имао нормалну исхрану с месом и рибом, а онда је прешао на биљну исхрану и осећа се јако добро, здрав је, а Тара је од почетка на биљној исхрани. Хвала богу никад нисмо имали проблема с њеним здрављем. Деца су потпуно на биљној исхрани, без икаквих проблема, једу кромпир као луди и краставце и шаргарепу. Дајем им и пуно фрапеа и зеља, блендам све то. Нека деца су генијалци и поједу све одмах, моја деца не једу више зелену салату, али ја не паничим јер им је дајем кроз дохрану или шејкове. И не пржимо него кувамо, они једу кувани кромпир или пире, објаснила је Јелена.
Кад је Стефан био мали, Јелена је причала о томе и какву му је кашу спремала. "Пире од банане и авокада увек је добро решење", објаснила је Јелена и истакла да храну, када је потребно, заслади медом, рогачем у праху, агавиним сирупом, јаворовим сирупом.
- Волим све да спремам увече, јер је мој малишан јутарња птичица пуна енергије чим се пробуди. Зато јутарње оброке за све нас планирам увече. Треба ми пет минута, рекла је Јелена, а осталима је саветовала да се поиграју са састојцима, додавши да укусна храна не мора бити прерађена, може бити свежа и здрава.
Једном је открила рецепт за кашу коју воли да припрема, а чији су главни састојци зобене пахуљице, маслац од лешника, млевени мак, какао, млевене чиа семенке, лан, хељда, сезамово и пиринчано млеко с кокосом и мало воћа на врху.