СПРЕМНИ ЗА УСКРС: Уз помоћ овог трика ОЉУШТИЋЕТЕ ЈАЈА за трен ока - чува време и ЖИВЦЕ
Јаја су укусна и здрава, али гуљење често нам задаје муке. Ако их волите тврдо куване, можда се и ви борите са овим проблемом
Каже се да у животу нема случајности. По нашем мишљењу, понекад и има.
Ево која јаја се могу брзо и лако ољуштити, а са којима ћете се морати мало помучити.
ЖЕНЕ ОВО МОРАТЕ ДА ЗНАТЕ! Мушкарци који НЕ ЈЕДУ ОВО су здравији али и ОСЕТЉИВИЈИ!
ЉУБАВНА ДРАМА КОЈУ ЈЕ СВАКА ПОРОДИЦА ОБОЖАВАЛА: Где су и шта раде Нина и Марко из култне серије "ЉУБАВ У ЗАЛЕЂУ" (ФОТО)
ВИТАЛНИЈА ОД ДУПЛО МЛАЂИХ ЖЕНА: Бака (75) има РЕЦЕПТ који обара ПРИТИСАК И ШЕЋЕР за секунд - ОВО СУ САСТОЈЦИ
Можда звучи чудно, али проблем са гуљењем љуске је ... свежина јајета. Мало људи зна да што је јаје свежије, то ће бити теже огулити га. Ако прође лако, значи да имамо посла са мало старијим.
То, наравно, не значи да једете јаја која су много стара. Али понекад је добро оставити их да одстоје неколико дана пре кувања. Ово ће вам уштедети много времена и живаца.
У веома свежим јајима опна се чврсто држи протеина, често заједно са њом кидамо комадиће јајета. Што је јаје старије, то се лакше гули. То има везе са пХ вредношћу. У свежим јајима оне су ниже и повећавају се са приближавањем рока употребе.