Кувано БЕЛО вино је нешто што морате да пробате!
Једно од омиљених зимских пића уз које можемо најбоље да се угрејемо свакако је кувано вино.
Обично људи кувају црно, али ево како да скувате бело вино. Има много рецепата за овај зимски напитак, ово је један проверен.
"ЗА СРЕЋУ МИ НЕ ТРЕБА МУШКАРАЦ!" Позната српска певачица ОТКРИЛА рецепт за ИДЕАЛАН ЖИВОТ
Тајни руски рецепт од ТРИ састојка: Гел који уклања боре, стрије и пеге
ОРИГИНАЛАН рецепт за слаткиш из снова: Направите њујоршки чизкејк
- 1 л црног вина
- 250 мл воде
- 3-4 супене кашике шећера
- пола кафене кашике цимета
- поморанџа
Припрема:
Сипајте вино у дубљи суд. Додајте воду и све зачине и оставите да прокључа. Сипајте у шоље или ватросталне чаше. Насеците поморанџу на танке колутове и убаците у чашу.
У већини случајева када је кувано вино у питању, подразумева се да је то црно вино. Али заправо, и бело вино је јако лепо и питко када се скува.
- 1 л белог вина
- 2 поморанџе
- 8 кашика шећера
- кашика меда
- 4-5 звездица аниса
- 4-5 каранфилчића
- 3-4 штапића цимета (цимет у праху ако нема штапића)
Поморанџе употребите за кувано вино на следећи начин: од једне исцедите сок који ћете сипати у вино. Другу добро оперите и исеците на кругове заједно са кором.
Остаје вам да у једној шерпи помешате састојке и доведете их до кључања, па кувате на лаганој температури 15-20 минута.