ЛЕДЕНО НЕБО: Кремаста посластица која се ТОПИ У УСТИМА
Једноставна је и брза за припрему.
Колач Ледено небо је савршен спој беле коре, жутог крема и шлага.
МАЛЕ ТАЈНЕ ВЕЛИКИХ ДИЗАЈНЕРА: Како да опремите ваш ДОМ као из часописа? (ФОТО)
Рецепт:
Састојци за крем: 7 жуманаца 7 кашика шећера, 6 кашика оштрог брашно, 3 ванилина шећера, 7 дл млека, 250 г маргарина.
Још ће вам требати 2 кесице шлага.
Припрема: Беланца умутите у чврст снег. Постепено додајте шећер и наставите да мутите. Затим додајте брашно и лагано све помешајте. Смесу излијте у калуп и пеците око 20 минута на 150 °Ц. Када је кора готова, прелијте је са 2 дл топлог млека.
За крем умутите жуманца са шећером и ванилин шећером. Одвојите мало млека од 7 дл и улијте у смесу и на крају добро умешајте брашно да не буде грудвица. Скувајте смесу у преосталом млеку уз стално мешање док се не згусне.
Крем оставите да се охлади, па га сједините са маргарином. Равномерно премажите преко охлађене коре, а преко распоредите умућен шлаг. Пре служења добро охладите.