Ручак за ЦЕЛУ ПОРОДИЦУ, потребно ти је неколико састојака, једна ПОСУДА и пар минута, БРЗО се ПРИПРЕМА
Преукусно.
Ко није правио обавезно да проба. Иначе, може да се спрема на три рингле, упоредо и буде све за 20 минута, али овде идемо једно по једно да би поступак био лепо приказан.
Сви је ГАЗЕ, препуна су их ДВОРИШТА, а не знате КОЛИКО је ова БИЉКА ЛЕКОВИТА, одлична за КОЖУ и цело тело
Питу са ЈАБУКАМА какву до сада НИСТЕ ЈЕЛИ! Бака је ДОДАЛА неочекивани САСТОЈАК, сви ВОЛЕ ово да ЈЕДУ
Састојци:
- 1 пилеће бело месо
- 200 мл неутралне павлаке за кување
- 600 мл млека
- уље
- 100-200 гр тврдог сира
- 2 кашике меког брашна
- 2 кашике пармезана (40 гр)
- со, бибер, суви зачин, першун по укусу
- 400 гр тестенине (шкољке)
Припрема:
Пилетини скинути кожицу и одвојити кост, а затим исецкати на ситне коцкице. У једној шерпи или тигању загрејати уље ( 50 мл ) па спустити месо, зачинити и пропржити док не испари вода и лагано крене да се пече.
Извадити бело месо у већу посуду, а уље које је преостало пресути у мању посуду у којој ћете кувати сос. Уље не морате да пребацујете ако у истој шерпи правите сос, а у ватросланој печете. Ја сам пребацила јер сам исту шерпу од пржења пилетине користила да на крају све запечем.
Загрејати уље ( око 100 мл ), додати брашно ша 2 -3 минуте пржити уз стално мешање. Налити затим млеко и неутралну павлаку, додати зачине па мешати док се сос не згусне. Пред крај умешати, по жељи пармезан, промешати па истрести сос преко пилетине у већој шерпи.
Одмах затим ставити лонац са водом, сачекати да проври. Додати со и тестенину у проврелу воду па кувати 5 – 7 минута, да тестенина не набубри потпуно, али да је скоро кувана.
Цедијком пребацити тестенину у чинију где је пилетина и сос. Није потребно да цедите и перете тестенину, само је пребаците лагано оцедивши је. Нарендати пола мере тврдог сира, мало посолити па све измешати. Укључити рерну да се загреје на 200 степени, или то урадити док се тестенина кува.
Истрести сад све заједно ( ја у видеу у шерпу у којој сам пржила месо ), а ви можете од плехова до керамичких посуда, до ватросталних. Шта имате. Нарендати одгоре остатак сира ( ја сам утрошила 150 гр ), па ставити 20 минута до пола сата да се тестенина запече. Послужити топло.
Правите ли ове грешке док спремате храну? Због њих уништавате укус и хранљиве материје