СЛАТКИ ЗАЛОГАЈИ: Покушајте да одолите ОВИМ преукусним, кремастим мафинима!
Брза и једноставна припрема.
Мафини су због једноставне припреме и занимљивог изгледа последњих година веома популарни у свету, али и код нас.
Ево шта вам је потребно од намирница да бисте направили ову укусну посластицу:
250 г брашна, 50 г лешника, јаје, 100 г шећера, 3 дл млаћенице, 2 кашичице прашка за пециво, пола кашичице соде бикарбоне, крема: 150 г маслаца, 80 г шећера у праху, 2 жуманца, 4 кашике шећера, пола кашичице екстракта ваниле, дл млека, екстракт купине, малине и кашика чоколаде у праху, воће за украшавање.
Припрема:
Корак 1: Измешајте брашно са млевеним лешницима, прашком за пециво и содом бикарбоном. Размутите јаје, додајте му шећер и млаћеницу, добро измешајте, па умешајте смесу с брашном. Кашиком стављајте компактну смесу у калуп за мафине и пеците око 20 минута на 180°Ц.
Корак 2: Охладите их 5 минута у калупу, па их извадите на решетку. Док се хладе, на пари измиксајте и скувајте жуманце с кристалним шећером око 7 минута. Када почне да се згушњава, додајте млеко и ванилу,. те измиксајте у глатку смесу. У другој посуди измиксајте маслац док не омекша, додајте просејани шећер у праху и мешајте док смеса не постане глатка.
Корак 3: Додајте крему од млека и јаја. Разделите добијену смесу у три посуде, у сваку умешајте по једну арому. Кашиком ставите крему у посластичарску врећицу и истисните на сваки мафин. Украсите купинама, малинама и чоколадним бомбонима.