Ово ВОЋЕ ЈАЧА ИМУНИТЕТ, здравље костију, одлично за ДИЈЕТУ: Веома је ЗДРАВО за људе са АБ крвном групом
Веома је повољно...
Према исхрани по крвним групама ананас је веома добар за људе који имају АБ позитивну крвну групу, детоксикује, јача имунитет и кости. Међутим, ананас је добар генерално за здравље свих љуби и једна је од потцењених воћки.
ОДЛИЧНЕ СУ ЗА КРВНУ СЛИКУ: Није само месо и ове НАМИРНИЦЕ су ризница ГВОЖЂА
ИСХРАНА ПО КРВНИМ ГРУПАМА: Не прија свима исто, чак и неке ЗДРАВЕ намирнице НИСУ ПРЕПОРУЧЉИВЕ
Издвојена храњива материја у ананасу је витамин Ц, који подржава имуни систем и пружа антиоксидативне користи. Једна шоља ананаса садржи 78,9 милиграма витамина Ц. То је више од препорученог додатка прехрани за одрасле жене (који је 75 мг дневно) и близу је препоруке за мушкарце (90 мг дневно). Витамин Ц је важан јер подстиче раст и зарастање рана широм тела и игра улогу у свему, од зарастања рана до апсорпције гвожђа.
Подстиче варење
Ананас садржи бромелаин, који представља мешавину ензима за које студије показују да могу да смање упалу и отицање носа, а такође помажу у зацељивању рана и опекотина. Такође је повезан са побољшањем пробаве и историјски се користио у земљама Централне и Јужне Америке за лечење пробавних сметњи. Студија је открила да бромелаин у ананасу може помоћи смањењу ефеката дијареје.
Утиче на здравље костију
Уз калцијум, манган у траговима је неопходан за одржавање јаких костију. Ананас је један од главних извора минерала – једна шоља ананаса садржи око 76 одсто препоручене дневне вредности мангана. Манган може помоћи да се ублаже симптоми остеопорозе и побољшава укупну густину костију и минерала. Међутим, будите опрезни да не претерате – унос мангана може бити опасан и може повећати ризик од когнитивних поремећаја ако конзумирате више од 11 мг дневно.
Пун је антиоксиданата
Према студији објављеној у јуну 2014. ананас је сјајан извор антиоксиданата, посебно фенолних киселина, флавоноида и витамина Ц. Антиоксиданти су једињења у храни која могу помоћи у борби против упале и слободних радикала у телу. Слободни радикали су молекули који могу изазвати оштећење ћелије и довести до здравствених проблема, укључујући срчане болести, дијабетес типа 2, Алзхеимерову болест и проблеме са очима. Конзумирање хране богате антиоксидантима попут ананаса може играти улогу у супротстављању тим ризицима.
Може се јести у току дијете
Превише упала може довести до многих болести, укључујући коронарну артерију, дијабетес, рак и Алзхеимерову болест. Срећом, исхрана богата анти-упалним намирницама, попут ананаса, може помоћи у смањењу количине упале у организму. Према студији објављеној у септембру 2016. садржај бромелана у ананасу разлог је његових противупалних својстава.
Јача имунитет
Можда треба да посегнете за ананасом следећи пут када се борите са прехладом. Студија објављена 2014. открила је да деца која су конзумирала ананас у конзерви имају мање вирусних и бактеријских инфекција у поређењу са дјецом која га нису конзумирала током деветонедељног периода испитивања. Истраживачи су закључили да једење једне до две конзерве (140 до 280 грама) ананаса дневно може смањити вероватноћу инфекције или бар скратити њено трајање.