Нема ко не воли ПИТУ односно БУРЕК - Зовите како хоћете, али БАКИНА са МЕСОМ преливена са ЈАЈИМА и ЈОГУРТОМ је нов ниво уживања
Ма колико да се расправљали око имена, нико никада није оспорио да је ово омиљено балканско јело
Ко још не воли питу? Некоме је омиљена са месом, некоме са сиром, а некоме са спанаћем - ипак, свака је посебна на свој начин и има своје фанове. То традиционално балканско јело одлично се слаже уз јогурт или кисело млеко, а расправа око тога да ли је бурек или пита и даље траје
Ма како да га назовемо, нема ништа лепше од овог домаћег специјалитета. Данас вам доносимо рецепт за питу са месом, али посебну - преливену. Бака Јела је довела питу до савршенства, а ово је њен тајни састојак.
Рецепт за ЛАЗАЊЕ из бакине кухиње - Преукусно јело, идеално за вечеру, доручак или ужину (ВИДЕО)
Лече ХЕМОРОИДЕ, несаницу, елиминишу КИЛОГРАМЕ, подижу ЕНЕРГИЈУ И буде: Ово је листа НАЈЗДРАВИЈИХ чајева
Потребно је:
- 12 тањих кора
- 250 гр млевеног меса
- 1 главица црног лука
- 1 чен белога лука
- 200 мл јогурта
- 100 мл киселе воде
- 1 веци кромпир
- 30 мл уља
- 3 јаја
- со
- млевени бибер
- мало праска за пециво
Припрема:
Пропржити месо на уљу, па додати рендан кромпир, млевени бибер, суве зацие по жељи и туцану паприку, а потом све добро изједначити мешањем. У чинију додати јогурт, мало прашка за пециво и кеселе воде.
Јаја умутити жицом, а на дно подмазаног плеха ставити танку кору, премазати је уљем, па додати још три корице. На четврту ставити пола смесе од меса и кромпира. Иде опет 4 коре, па месо и 4 коре намазане уљем.
Исећи ножем на коцкице и прелити јогуртом и на крају јајима. Пећи на 200 степени Ц око 50 минута, да лепо порумени и течност испари. Сећи прохлађену.